Het herstel van Detroit is begonnen en investeringen in vastgoed bieden kans op geweldige rendementen. Voor degenen die bereid zijn om te kopen en aan te houden, is het potentieel van rendement hoger dan in welke andere stad in de Verenigde Staten dan ook. Omdat de stad door een proces van faillissement is gegaan, vergde het aanzienlijke inspanningen om het vertrouwen van investeerders terug te winnen.

Detroit is een stad waar ontwikkelaars, investeerders en stadsbestuur goed met elkaar samenwerken om de stad weer in haar oude glorie te herstellen. Na een jaar van aanzienlijke verbeteringen te hebben bewerkstelligd, maakt Detroit zich nu op voor een opmerkelijke economische heropleving. Dat is geweldig nieuws en zou een aanmoediging moeten zijn voor investeerders om te investeren in vastgoed in Detroit.

69_house-for-saleDe malaise op de woningmarkt van Detroit biedt een kans om het oude axioma van “laag kopen, hoog verkopen” recht te doen. Investeerders van buiten de staat en zelfs van buiten het land hebben zich op de woningmarkt van Detroit laten gelden. Naar schatting worden tot 80% van de verkochte woningen in Detroit gekocht door investeerders. Een van de afwegingen van investeerders ten gunste van Detroit zijn de geweldig lage prijzen die men hier betaalt voor behoorlijk grote woningen. Investeerders hebben meer waar voor hun geld gekregen en naarmate de woningbehoefte is toegenomen door de voorspoedige ontwikkeling van de stad, stijgen de vastgoedprijzen en maken investeerders enorme winsten door vroeg in de markt te stappen.

De gemiddelde brutowinst voor ‘flips’ (objecten aankopen en snel doorverkopen) over het gehele land bedroeg in het eerste kwartaal $ 72.450, het hoogste sinds 2011. De Detroit Free Press meldt dat Detroit behoort tot de hoogst geklasseerde stedelijke gebieden voor het ‘flippen’ van huizen.

Detroit voert dit jaar de exclusieve rendementsindex van 10 markten van Marcus & Millichap aan, gevolgd door Cleveland, Pittsburgh, Indianapolis en Cincinnati. De stad verdiende de hoogste positie vanwege de hogere rendementen die investeerders kunnen behalen op hun vastgoedobjecten – wat eens te meer de groeiende economische kracht van de stad illustreert.

Tekenen van een sterker Detroit

Detroit Immobilier De Detroit Regional Convention Facility Authority zocht naar $ 299 miljoen aan fondsen om haar faciliteiten te vernieuwen, en kreeg binnen twee uur voor $ 922 miljoen aan biedingen binnen.

Detroit Immobilier Dan Gilbert, “de redder van Detroit”

Detroit Immobilier De heropleving van de Amerikaanse auto-industrie – met inbegrip van fabrikanten, dealers en leveranciers – heeft meer dan 400.000 nieuwe banen opgeleverd sinds de bedrijfstak in juni 2009 het diepste punt bereikte, en de autoverkopen in 2014 waren maar liefst 16,5 miljoen stuks – het hoogste aantal sinds 2006.

Detroit Immobilier Investeerders hebben meer dan $ 1 miljard gestoken in de renovatie van toeristische attracties zoals het Greektown Casino, restaurants en hotels in het stadscentrum. Verder is er $ 650 miljoen geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe sportarena en in de vernieuwing van de omliggende stadswijk. De visie is om de stad aantrekkelijker te maken met de faciliteiten voor het hosten van zakelijke conferenties, en de vriendelijkheid en voorzieningen voor vakanties met het hele gezin.

Detroit Immobilier Buitenlandse investeerders zien Detroit als een relatief voordelige investeringsmogelijkheid met hogere rendementen, vergelijkbaar met die van ontwikkelingslanden maar met het voordeel van een stabiele Amerikaanse dollar.

Detroit Immobilier Detroit gonst van de vele substantiële investeringen in onder meer nieuwe programma’s, openingen van restaurants en winkels, herontwikkeling van het rivieroevergebied en de reparatie van wegen. Het hervormingsplan van de stad is nu voorbij en de toekomst is begonnen!

Detroit Immobilier De M-1 spoorlijn van Downtown naar Midtown langs Woodward Avenue heeft al een enorme impuls gegeven aan de vastgoedmarkt, met toegenomen aankopen van vastgoed en opkomende woningprojecten langs de route.

 

De investeringsvooruitzichten blijven sterk

immobilier investirStabiel vastgoed in Detroit biedt kopers groeipotentieel door huurverhogingen en zullen in 2016 en daarna op toenemende belangstelling van investeerders kunnen rekenen. De huren van vastgoed in lagere klassen zullen stijgen naarmate vastgoed in de hoogste klassen strijdt om huurders. Voor vastgoed in de klasse B/C overtreft de vraag het aanbod in de meeste stedelijke gebieden, wat huurverhogingen in de hand zal werken.

Wayne County in Detroit biedt verhuurders het beste rendement op hun investeringen van het hele land. Investeerders die woningen kopen in het grootstedelijke gebied kunnen een bruto jaarrendement van 30% uit huurinkomsten verwachten. Dat is drie keer het nationale gemiddelde van 10%. Multinationals kiezen ervoor om hoofdkantoren in de stad te vestigen, wat tot een grotere toestroom van werknemers naar Detroit heeft geleid; werknemers die hun gezinnen meebrengen en onafgebroken op zoek zijn naar woonruimte. De prijsstijgingen op de vastgoedmarkt zullen aanhouden naarmate de waarde van woningen en kantoorruimte omhoog schiet in reactie op de inspanningen van de stad om zichzelf opnieuw uit te vinden als een economische kracht die meetelt. Investeerders wordt aangeraden zo snel mogelijk te reageren om te profiteren van deze unieke kans.

 

Waarom het nu een goed moment is om te investeren in vastgoed in Detroit

Detroit Immobilier Tijdens het eerste kwartaal van 2015 waren de rentetarieven niet meer dan 3,91% voor een 30-jarige hypotheek met vaste rente, ten opzichte van 4,34% in april 2014.

Detroit Immobilier Er is een grotere keuze aan vastgoedobjecten op de markt dan vorig jaar. Deze verscheidenheid aan opties stelt investeerders in staat om het object te kiezen dat hun zakelijke belangen het beste dient.

Detroit Immobilier Executoriale verkopen zullen naar verwachting een belangrijke rol spelen en investeerders zullen hier scherp afgeprijsd vastgoed vinden.

 

Door het samenvallen van de verbetering van de economische vooruitzichten na het faillissement, de herontwikkeling van het stedelijke landschap en een selectie van vastgoed met een relatief hoger rendement dan in andere markten van vergelijkbare omvang, trekt het sterk groeiende Detroit nieuwe investeerders aan.